när det sunda förnuftet blir osunt

Nu kommer båda Harry och jag (förhoppningsvis, annars vet jag inte hur jag ska bära mig åt!) sova hårt, gott och bra.
Har varit ute och gått i ca en timme och gjort mina mag-/ryggövningar och känner mig nöjd.
Så nöjd att jag tänkte ta något gott att kvällsfika på! Men är det inte konstigt med det där... När man inte tränar så skiter man i vilket, ja man är ju ändå på botten av hälso-metern så varför inte sjunka lite lägre?
MEN. Då man kommit igång och tränat/motionerat (vad man nu kallar det) börjar man tänka "sunt". Att då ska man inte ta det där godiset, den där kanelbullen eller den där galet goda gräddglassen. Nej för är man på väg uppåt mot toppen av hälso-metern och försinka sig själv då känns onödigt.
När det är när man tränar/motionerar som man egentligen borde s.k. "unna" sig det där som enligt mig gör livet. Det där extra så att säga. Just ordet "unna" har blivit ett ord som iaf för mig fått en väldigt negativ klang. För att kunna "unna" dig något idag ska du helst tokträna eller räkna kalorier i några dagar och när du sparat tillräckligt många kan du just ja, "unna" dig något gott. Det räcker liksom inte med att man känner att man gjort en bra handling eller att man känner sig nöjd över något man åstakommit.
Visst jag överdriver, det gör jag ofta om inte alltid. Men världen är bra knäpp ibland och jag, lika blind och knäpp som resten, är en del av den.
Nu ska jag ta en dusch och sedan slänga mig framför TVn med Harry. Imorgon är jag ledig och då ska jag försöka njuta av mitt eget sällskap.
Natti natti
puss M

uuuuuuuuh

FAAAAAAAAAAAAAAAN. Hur äckligt är inte bananflugor på en skala mellan 1-2???!!!! Lätt en 10a!!!!!

så nöjd, såå nöjd

Hemma efter en effektiv dag än så länge. Har jobbat, varit på banken och skrivit in mig på körskolan! Första lektionen imorgon redan, spännande värre. Ska bli så himla skönt att komma igång på riktigt, jag känner verkligen mig redo för att ta körkort nu och jag orkar inte sitta och vänta på bättre tider längre. Det kommer inte komma några sådana ändå!
Iii vad jag känner mig nöjd.
Nu ska jag äta för min mage skriker efter mat och hjärnan efter energi. Samtidigt tänker jag googla på lite arbeten i Frankrike.
Tjingeling!
M


att alltid vakna vid zoombie-timmen är inte bra

Godmorgon! Har sovit väldigt bra inatt för ovanlighetens skull. Funderar på om jag alltid bode ut o gå efter jag jobbat kvällar, man sover nog bättre då.
Har haft otorliga problem med att sova den senaste tiden.. Har oftast somnat sent, sedan vaknat en gång vid 3 och sedan en gång vid 5. Läskigt men det har faktiskt varit så ganska exakt! Andrea var vänlig att poängtera att kl 0300 är zoomietimmen, trevlig det känns att vakna på den. Men jag har insett varför den kallas så, förmodligen inte för att zoombiesarna härjar just då utan förmodligen för att man är och beter sig som en zoombie sedan när man går upp, man ska ju normalt sova ganska djupt kl 0300.
Jag hatar att sova själv, och jag vet att tyvärr beror mina sömnproblem på detta. Föröskte ett tag fejka en annan människas kroppsvärme genim att sova med värmedynan på hela natten, det funkade ett tag men sen insåg nog min lättlurade hjärna hur fallet egentligen var och sömnproblemen startade igen. Nåja: Skönt att vara pigg idag iaf!
Idag blir det en snabb jobbdag, timmarna mellan 0700 och 1300 brukar alltid rusa iväg. Cyklar efter jobbet direkt upp till banken för att kolla upp lite med mina finanser, haha. Sedan får vi se hur dagen barkar hän! Imorgon är jag ledig :)
Nej nu måste jag äta upp min frukost, gröt o keso-knäckis!
Ha en bra dag!
M

oh baby baby if you seek Amy tonight....

Hola! Long time ago.
Har varit seg på att blogga i helgen, det har varit fullt upp :) haha.
Fredagens italienska knytkalas var otroligt lyckat! Jag, Sofia och Andrea firade in fredagen med cocktail-hour vid 4 tiden med sol och dopp i poolen, underbart.  Sedan kom resten av tjejer och alla hade gjort fantastisk god mat!
Lördagen bestod av stek vid poolen tillsammans med Felicia och Andra, även Jens och Emil tittade in en sväng. En härlig dag som avslutades med förfest i Åhus och sedan M&M. Var hemma i min säng vid 3 tiden i ett mycket bra tillstånd vilket var otroligt skönt!
Söndag: Mensvärk och illamående pga av detta. Tur jag inte började jobba förrän halv 2 för det var på håret att jag kunde gå till jobbet, väl där bättrade jag på mig och dagen avslutades med film (Wallander  - Kuriren) i sängen med Andrea och en väl välkommen, nyinhandlad påse från videomix! :)
Idag började jag dagen med en löprunda för att sedan jobba kl 14 ill kl 21, en ganska seg dag men ändå helt okej.
Har precis satt mig för att äta, har varit ute på min dagliga 40 min raska promenad, idag tog jag H med mig - han är väl inte jäytteförtjust i det där med att motionera men han behöver det! Dessutom är det läskigt att gå själv när det mörknar på.
Nej nu: dags för spagetti carbonara! (jag borde verkligen börja variera mig med min basföda - pasta är nästan det ända jag äter! Men det är ju så galet gott... Vad ska man göra?!)
Sov gott o puss
M

en dags jobb kvar, sedan ledighet i en kväll+en dag+en morgon

Home! Dagen idag har som vanligt varit bra. Många skratt och mycket funderingar! De boende har i alla fall ett himla bry med att gissa rätt ålder på mig... 35 och 28 var på menyn idag. Jag inbillar mig att det är arbetskläderna som gör det och inte faktumet att jag börjar få mörka ringar under ögonen, vilket är ett resultat av tidiga mornar och för lite ledighet.
Imorgon börjar jag jobba kl 700 fram till 1430. Efter det blir det full rulle! Då ska det fias och donas inför en supermysig kväll. Jag har ställt till med italienskt knytkalas varav 8 av 10 tackat ja. Ska bli fantastiskt trevligt!
Ska fixa fördrink, italienskt pynt och laga min rätt plus en efterrätt, puh. Andrea, som nu mera har semester efter hennes galna tokjobbperiod, har dock lovat att hjälpa mig under dagen. Så imorgon lämnas mitt bankkort hemma, dammsugaren ställs fram och nyckel läggs ut - sedan får hon fixa resten.
That's what friends are for. (?)
Nu när jag tänker efter kanske jag borde informera henne om detta...
Nej nu ska jag sätta på tevatten och duka fram kvällfika (något som är otroligt underskattat!), Felicia tittar inom en snabbis. Oj vad det ska bli gott med ostmacka, känns som det var hundra år sedan jag åt det.
Blir mest keso nu för tiden, har fått för mig att undvika smör och pålägg. En fixidé som kommer vara som bortblåst om någon vecka, don't worry.
Godnatt på er!
M

ibland tar det emot, riktigt rejält

En timmes sol hann jag få innan det var dags att hoppa in i duschen!
Felicia kom över på sol, bad och för update om våra liv. Tillsammans kom vi på att det var över 3 veckor sedan vi pratade såhär, för länge sen med andra ord. På tok för länge.
En glad överraskning är att vi båda är ledia lördag kväll och går därför gemensamt ut, mycket trevligt.
Sitter nu och smäller i mig lite rester från igår för att om ca 10 minuter cykla till jobbet. Känns riktigt tungt i denna värme och detta fantastiska väder.
Nåja, blir goa pengar av det - man får tänka så!
Ha det fint, vi hörs sen.
M

Varför rinner mitt timglas snabbare än andras?

Nu har jag varit igång i 2 h och levt på endast vatten och en banan! Äntligen frukost.
Började dagen med lite sovmorgon och gav mig inte ut förran 9.15 på en en timmes promenad! Härligt men varmt. Väl hemma bytte jag ut ipoden mot Harry och koppel och begav mig ut på promenad nr2 för dagen, dock en betydligt långsammare sådan. Sedan hem och köra mag/rygg-övningar. Jag känner det nu när jag jobbar att ländryggen tar otroligt mycket stryk och måste därför tränas med några rygglyft var dag - och för att få balans på det hela måste ju självklart då magen också tränas! Tillslut hamande jag här, vid ön med datorn, keso&grönsaks mackor, yoghurt och te!
Mums.
En rolig sak hände mig igår. När jag gick på stan för att framkalla mina studentkort om det fram en man till mig och fr¨ågade om jag var intresserad av att gå en modevisning i september för en affär i Kristianstad som heter Annecy som tydligen ska göra något samarbete med Gunilla Pontén.
Affärens kläder har väl aldrig varit min stil, mer åt en tantaffär - tror faktiskt aldrig jag varit inne där närjag tänker efter. Men va tusan, att gå modevisning är superskoj! Även om det bara är på amatörnivå. Lite roliga uppsättningar och kanske lite crazy makeup får vem som helst att känns sig som Heidi K. Så jag tackade ja och skulle gå in i på Annecy idag.
Får ringa ner dit och höra om jag kan komma i helgen istället för tiden är vädligt knapp för mig idag! Jobb börjar kl 1400 och innan dess måste jag städa lite och sedan duscha. Puh, mitt liv alltså.
Nej nu ska jag läsa tidningen, lyssna på P1 och sedan ta mig ett dopp i poolen - riktigt solväder idag! Synd man jobbar.
Ha en bra dag!
M


Working (walking?!) my ass off

Jodå, det gick ganska snabbt! Alla koretn är nu ihopslickade och märkta med frimärken, alltså  redo för postning imorgon!
Ska bli så skönt att avsluta kvällen i sängen med en kopp te, SATC och några brago-ke. Känner mig så värd det.
Imorgon blir det väl till att gå upp vid halv nio, ta mig en timmes promenad och sedan fixa med diverse saker innan jobbet kl 2! All denna gång har gjort min rumpa riktigt gott. En ganska trevlig upptäckt idag att den ännu en gång börjar bli sådär lagom vältränad, alltid lika trevligt när man upptäcker positiva saker med sin kropp. Det får en på bättre humör, även om man får slita lite för det.
Godnatt på er och sov gott, det ska jag göra.
Snart är det helg och då väntar riktigt mycket festligheter, godsaker och trevligheter för min del. Hoppas helgen blir precis som jag tänkt mig! Då kommer jag må som när jag mår som bäst.
Nåväl, nog om det. Som sagt. Nighty night
M


Var sak har sin tid

Sådär ja, ännu ett arbetspass avklarat och därmed också en dag som gått förbi. Snabbt och smärtfritt som jag brukar säg. Jobbet idag var super, som vanligt borde jag väl säga. Att prata med gamla människor är bland det bästa jag vet. En generation som upplevt så mycket som vet så mycket och som framför allt kan så mycket som jag aldrig någonsin kommer ha en uppfattning om vad det innebär.
Tex vad det innebär att ha arbetat sedan du var 14, mjölkat bakat och passat dina småsyskon varje dag. Som att träffat din man när du var 16 och sedan gift dig vid 18.
Den epoken är förbi, på gott och ont. Det svenska jordbruket har gjort ett tragiskt, enligt mig, uttåg från vår vardag medan öppenheten inför kärlek/sex/relationer mellan samma kön osv har utvecklats något enormt, i rätt riktitning enligt mig!
Nåväl, detta jobb ger mig så mycket mer än att sälja glass i Åhus som jag gjorde förr.

Felicia skriver ikväll och undrar om vi ska gå och ta en öl på banken och lufta våra huvuden. Låter som en fantastisk idé med tanke på att jag inte börjar förran kl 2 imorgon också, har bytt till kvällspass. Men känner att jag måste umgås med min familj, länge sedan nu! Det behövs ibland, och det är nödvändigt. I alla fall för mig.
Nu måste jag skriva klart de förbaskade tackkorten! Måtte det gå snabbt. . .
Ha en bra kväll!
M

PUH

Puh! Andas.
Full rulle hela dagen. Upp nio, tryckte in en halv banan och väckte sedan syss för att vi sedan skulle bege oss ut o spirnga, en runda på 5 km blev det idag. Tunga ben men hyfsat flås! Vissa dagar går lättare än andra så att säga. Hoppas på bättre på fredag!
Upp på stan och fiade med mina student-tackkort. NEJ! De har inte kommit ut än, men har skrivit mer änhälften nu och har väl bara ca 20 kvar! PUH. Galet tråkigt.
Nu ska jag dra till jobbet och jobba ett 7h pass.
Ha det fint!
Puss M

gratis är godast (...och billigast)

Så var ännu en härlig dag över. Jobbade som sagt dagtur, fram till 13.30 och sedan drog jag mig ut på en ca 60 minuters lång promenad - härligt! Kom hem, trcykte in mellis och däckade sedan 2h till SATC. När jag blir älder och pensionär ska jag absolut sova middag, det är riktigt underskattat. Efter de där 2 timmarnas sömn mår man ju hur bra som helst och humöret är på topp och trots jobb så orkar man göra något vettigt på kvällen!
"Något vettigt på kvällen" innebar för dagen invigning av nya lounge-möbler hos Andrea tillsammans med henne familj och farmor/farfar. Invigning med snacks, god drink och soft lounge-musik. Har haft en riktigt trevlig kväll.
I somliga sällskap trivs man, Andreas familj är ett sådant sällskap. Lite som min egen familj faktiskt.
Det samtal som mest fastnat i huvudet är nog varför Kristianstadsborna är så in i bombens snåla. Aldrig ser man folk ute på bio, på fotboll eller liknande. Hemmasittandes framför TVn stannar vi allihopa. Men så fort Kristianstad erbjuder något gratis evanemang, då jäklar går man man ur huse och hela staden fylls av folk! Varför?!
Hade varit roligt mer rörelse mer än under Kristianstadsdagarna och F&S gratis-gympa i Tivoliparken. Kristianstad är ju trots alla omständigheter en fin stad...

Nåväl, planen just nu är att däcka framför SATC för andra gången idag och sedan sova till ca halv 9-9 imorgon. Lika väl som för lite sömn är illa tror jag inte heller kroppen mår bra av för mycket sömn, då blir den bara trött och seg.
Lagom är bäst!
Natti
M
                                                               

morgonrutiner

Godmorogon! Uppe i ottan, bokstavligen. Av vädret att döma ser dagen ut att inte ge annat än dåligt väder. Men då man jobbar spelar det faktiskt ingen roll! Frukost nu med knäckemackor med keso o grönsaker plus yoghurt med solrol- o pumpakärnor! Mums.
Sedan frukost nr 2 kl 10 på jobbet, somliga kan äta flera stora måltider om dagen. Jag tillhör en av dem.
Nej! Tillbaka till mina vanliga morgonrutioner, bloggen blev bara ett litet instick. De "vanliga morgonrutinerna" innebär att läsa diverse bloggar, kolla facebook och sedan klicka in på kristianstadsbladet.
Ha en bra dag! Vi hörs.
M

hur svårt kan det va'?!

Hemma efter lite irrande på stan och sedan en tripp till C. Felicia var på tok för trött för kaffe efter hennes Norge tripp så jag ringde och bjöd in mig själv till C på skvaller och te :) Inte helt fel.
Vilken härliga kväll det är för övrigt!
Nåväl, står just nu i köket och har slängt ihop en köttgryta.
Jag har alltid ansett mig själv som dålig i köket, men har insett att år 2009 finns det ingen som kan uttycka sig så om sig själv. Jag hittade grytbitar i frysen, googlar på god köttgryta och vips har jag ett enkelt, gott recept! Som jag dessutom hade aölla råvaror till, alla 4 vill säga! Smidigt och bra.
Nu står köttet och puttrar sig mört och sedan är det bara att sätta på riset och 10 minuter - men det får syster göra för nu ger jag mig ut på en springtur! Vädret är ju fantastiskt och jag känner mig på sjukt bra humör. Med andra ord läge för springtur. Humöret måste bero på power-titten hos C!
Hej svej!
M

monday

Okej. Ännu en dags ledighet. Jag har haft en minisemester nu på tre dagar! Underbart skönt. Sedan jobb 4 dagar i rad, men dagturer vilka är mina favoriter! Jobba från 0700 till ca 1500 sen ledig.
Efter allt studentfirande i kombination med otroligt dåligt motionerande har jag tagit tag i mig själv. Jag började springa för några veckor sedan, men efter att gått på penicillin nu i 7 dagar har jag faktiskt inte vågat utsätta min kropp för större chock än den redan har utsatts för! Därför har det blivit massvis med gång.
Minst 40 min varje dag av raskt promenerande ska nog få ordning för K Malmbergs figur och hälsa igen.
Att ge upp mat och andra godsaker känns fortfarande uteslutet. För mig är det det där lilla etra som gör livet så att säga. Det som du gör utan att du har ett primitivt eller livsnödvändigtbehov av det.
T.ex. en kladdkaka på en onsdag eller en spontan tripp till Balsby en fredag. Du behöver inte det, men det är det som är livet! Nåväl, ni fattar nog.
I alla fall. Klockan är nästan slagen halv 3 och jag tänkte käka lunch nu! Pasta I assume, as always.
Sedan en tripp för blodtrycksmätning och efter det något fantastiskt roligt. Min goda goda vän Felicia kommer hem från Norge idag och en fika med henne på Fenix är riktigt efterlängtat. Som sagt, ett lyxmoment i vardagen.
Så fort jag återfår min kamera som just nu är trygg hemma hos C så börjar jag blogga med bilder. 
M
                             


back on track

Det här var inte igår alltså. Men det är blivit mycket internethäng för mig på senaste så tänkte att börjar blogga lite igen, rätt trevligt när allt kommer omkring.
Att sammanfatta allt från där bloggen slutade senaste skulle bli för tråkigt och jobbigt så det får bli en snabbresumé.
Så. Studenten är avklarad, med sorg och glädje och stolthet - faktiskt. Jag jobbar som ett djur (känns det som) inom omsorgsförvaltningen/ Kristianstads kommun/ äldreomsorgen och jag trivs som fisken i vattnet! Att jobba med människor är otroligt givande.
Körkort... hmm.. Det är på gång!
Annars leker livet just nu, att umgås med vänner blir mer uppskattat när man jobbar. En kaffe på stan blir ett lyxmoment i vardagen. Och är det inte så det är? Jo, det är så. Jag är superlyxig för att jag vet vad innebörden av riktigt bra vänskap är.
Många vänner försvinner, eller har försvunnit, iväg på sina håll för att upptäcka antingen nya världar eller ta reda på vem de är. Jag själv siktar in mig på Paris för omväxling och för att lära mig le francais fluent.
Men det får bli en senare fråga!

Så, lite av en snabb update!
Vi får se hur länge bloggandet håller i sig den här gången, men just nu ska det bli kul!
Puss M
                                                               

RSS 2.0