Morotskaka

Jag är ett stort fan av morotskaka. Ett tag åt jag faktiskt det så ofta
att jag tröttnade. Men sist jag satte tänderna i en var väldigt länge-
sedan. Kanske ska man slå på stort och baka en på lördag? 
Hittade ett recept på Indiska's hemsida. Visst låter den underbart
god? Lite så att det vattnas i munnen. C♥



RECEPT
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 krm mald ingefära
  • 0,5 dl matolja
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl finrivna morötter

    Saffransglasyr:
    1 pkt philadelfiaost
    1 kuvert saffran
    2 dl florsocker

    Kakan:
    Vispa ägg och socker pösigt, blanda i alla torra
    ingredienser.
    Tillsätt olja, morötter, citronsaft och citronraspet.
    Smöra och bröa en form.
    Grädda kakan cirka 40 minuter
    i 175 grader.

    Glasyren:
    Mixa ingredienserna smidigt i en beredare.
    Bred glasyren över kakan.

  • Om ni som bor i/ ska åka till Stockholm har vägarna förbi skansen måste
    jag tipsa om deras morotskaka. Den är lovely!


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0