Morotskaka
Jag är ett stort fan av morotskaka. Ett tag åt jag faktiskt det så ofta
att jag tröttnade. Men sist jag satte tänderna i en var väldigt länge-
sedan. Kanske ska man slå på stort och baka en på lördag?
Hittade ett recept på Indiska's hemsida. Visst låter den underbart
god? Lite så att det vattnas i munnen. C♥
RECEPT
2 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 msk kanel 1 tsk vanillinsocker 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemumma 1 krm mald nejlika 1 krm mald ingefära 0,5 dl matolja 1/2 citron, rivet skal och pressad saft 3 dl finrivna morötter
Saffransglasyr:
1 pkt philadelfiaost
1 kuvert saffran
2 dl florsocker
Kakan:
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i alla torra
ingredienser.
Tillsätt olja, morötter, citronsaft och citronraspet.
Smöra och bröa en form.
Grädda kakan cirka 40 minuter
i 175 grader.
Glasyren:
Mixa ingredienserna smidigt i en beredare.
Bred glasyren över kakan.
att jag tröttnade. Men sist jag satte tänderna i en var väldigt länge-
sedan. Kanske ska man slå på stort och baka en på lördag?
Hittade ett recept på Indiska's hemsida. Visst låter den underbart
god? Lite så att det vattnas i munnen. C♥
RECEPT
Saffransglasyr:
1 pkt philadelfiaost
1 kuvert saffran
2 dl florsocker
Kakan:
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i alla torra
ingredienser.
Tillsätt olja, morötter, citronsaft och citronraspet.
Smöra och bröa en form.
Grädda kakan cirka 40 minuter
i 175 grader.
Glasyren:
Mixa ingredienserna smidigt i en beredare.
Bred glasyren över kakan.
Om ni som bor i/ ska åka till Stockholm har vägarna förbi skansen måste
jag tipsa om deras morotskaka. Den är lovely!
Kommentarer
Trackback