En sockerbagare...
Efter många försök att komma in på bloggen, är jag äntligen här.
Vad är det för fel på blogg.se? Hälften av gångerna då man försöker
logga in hänger sig hela sidan och så får man hålla på att testa, tills det helt
plötsligt går. Men detta inlägg skulle inte handla om mitt hat mot denna
internetsida, utan om bakning.
På mitt lov har jag hunnit baka tre gånger (varav jag fått smaka resultatet
1 ynka gång, de andra två var beställningar från min bror och mamma).
Jag tycker det är super kul att baka, men pga all disk som tyvärr bildas
gör jag inte det så ofta. Men det ska det minsann bli ändring på!
Jag har bestämt att en dag i veckan, den dagen då jag får äta något gott, ska
jag baka. Och det tänker jag hålla. Det beöver inte vara några avancerade
bakverk, utan bara en god chokladkaka eller några smarriga muffinsar.
Imorgon tänkte jag baka något som heter "frestelser". Är de goda slänger jag
förstås in receptet på bloggen. De som säger att man inte äter lite med ögonen
ljuger. Hur gott hade det inte varit att sätta tänderna i kakor som är formade som
dessa här nedanför? (Alla formarna kommer i från inreda.com).
Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina absoluta favorit recept. Första
gången jag bakade denna kaka var hemma hos Kajsa inför nyåret 07. Den smakar
verkligen exklusivt, och tar nästan ingen tid alls att göra. Hur enkel som helst!
Chokladkaka med tryffel
150 gram smör Tryffel:
3 del strösocker 1,5 dl vispgrädde
1 dl kakao 2 msk smör
2 tsk vaniljsocker 200 gram mörkchoklad
2 ägg
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från
plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget
och till sist mjölet. bred ut smeten i en smord och bröad rund form
(med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av
ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden
upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen,
rör ner och låt smälta. Låt tryfflen halvstelna i kylen ca 1 timme.
Bred den sedan över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Om man vill kan man strö över pinjekärnor på kakan (ca 0,5 dl). C♥
Vad är det för fel på blogg.se? Hälften av gångerna då man försöker
logga in hänger sig hela sidan och så får man hålla på att testa, tills det helt
plötsligt går. Men detta inlägg skulle inte handla om mitt hat mot denna
internetsida, utan om bakning.
På mitt lov har jag hunnit baka tre gånger (varav jag fått smaka resultatet
1 ynka gång, de andra två var beställningar från min bror och mamma).
Jag tycker det är super kul att baka, men pga all disk som tyvärr bildas
gör jag inte det så ofta. Men det ska det minsann bli ändring på!
Jag har bestämt att en dag i veckan, den dagen då jag får äta något gott, ska
jag baka. Och det tänker jag hålla. Det beöver inte vara några avancerade
bakverk, utan bara en god chokladkaka eller några smarriga muffinsar.
Imorgon tänkte jag baka något som heter "frestelser". Är de goda slänger jag
förstås in receptet på bloggen. De som säger att man inte äter lite med ögonen
ljuger. Hur gott hade det inte varit att sätta tänderna i kakor som är formade som
dessa här nedanför? (Alla formarna kommer i från inreda.com).
Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina absoluta favorit recept. Första
gången jag bakade denna kaka var hemma hos Kajsa inför nyåret 07. Den smakar
verkligen exklusivt, och tar nästan ingen tid alls att göra. Hur enkel som helst!
Chokladkaka med tryffel
150 gram smör Tryffel:
3 del strösocker 1,5 dl vispgrädde
1 dl kakao 2 msk smör
2 tsk vaniljsocker 200 gram mörkchoklad
2 ägg
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från
plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget
och till sist mjölet. bred ut smeten i en smord och bröad rund form
(med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av
ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden
upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen,
rör ner och låt smälta. Låt tryfflen halvstelna i kylen ca 1 timme.
Bred den sedan över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Om man vill kan man strö över pinjekärnor på kakan (ca 0,5 dl). C♥
Kommentarer
Trackback